Elérhetőségek az ágazati szereplők és a nagyközönség számára


Az oldalon felsorolt elérhetőségek az ágazati szereplők és a nagyközönség tájékozódását segítik. 

Magyar Turisztikai Ügynökség
E-mail cím: info@mtu.gov.hu
Magyarország hivatalos turisztikai oldala: www.csodasmagyarorszag.hu
Facebook: www.facebook.com/magyarturisztikaiugynokseg 

Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK)
Az NTAK a turisztikai ágazat eddigi legnagyobb és legátfogóbb turisztikai adatbázisa. A beérkező adatokból elemzések készülnek a turisztikai szakma adatvezérelt döntéshozatalának támogatására. Az NTAK-nak markáns szerepe van a turisztikai ágazat fehérítésében is, hiszen a területileg illetékes önkormányzatok és a NAV is rálát a számukra releváns adatkörökre.
Honlap: info.ntak.hu
E-mail cím: turisztika@1818.hu
Telefonos ügyfélszolgálat (0-24): 06 1 550 1855

VENDÉGEM alkalmazás
A Magyar Turisztikai Ügynökség a legfeljebb 8 lakóegységgel és 16 férőhellyel rendelkező panziók, magán- és egyéb szálláshelyek számára ingyenesen biztosítja a VENDÉGEM alkalmazást. A szoftverben a szálláshely teljeskörű adminisztrációja elvégezhető, minden foglalás előre rögzíthető, a vendégek szobaszámláihoz a szállásdíjon kívüli egyéb költések is feljegyezhetőek. A szoftverből választott periódusra előzetes IFA kimutatás is lekérhető.
Honlap: info.vendegem.hu
E-mail cím: turisztika@1818.hu
Telefonos ügyfélszolgálat (0-24): 06 1 550 1855

Vendég Információs Zárt Adatbázis (VIZA)
A VIZA rendszerbe kerülnek be titkosított módon azok a személyes adatok, amelyeket a szálláshely-szolgáltató okmányolvasón keresztül rögzít a szálláshelykezelő szoftverben. Ez az adattovábbítás 2021. szeptember 1-jétől kötelező minden szálláshely számára. A rendszerben kizárólag a rendőrség végezhet célzott keresést, bűnmegelőzési és bűnüldözési feladatainak ellátásához. A VENDÉGEM szoftver okmányolvasó funkcióval rendelkezik.
Honlap: www.vizainfo.hu
E-mail cím: turisztika@1818.hu
Telefonos ügyfélszolgálat (0-24): 06 1 550 1855

Szálláshely-minősítés
A szálláshely-minősítést a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület végzi. Célja, hogy mind a külföldi, mind a belföldi vendégek egyértelmű információt kapjanak a Magyarországon működő szálláshely-szolgáltatások minőségéről.
Honlap: www.szallashelyminosites.hu
E-mail cím: info@szallashelyminosites.hu

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program
A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb hazai turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogramja.
Honlap: www.kisfaludyprogram.hu
Pályázati információk: info.kisfaludyprogram.hu
E-mail cím: ugyfelszolgalat@kisfaludyprogram.hu

Virágos Magyarország Verseny
A verseny célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az épített örökség megőrzése és gyarapítása.
Honlap: www.viragosmagyarorszag.hu
E-mail cím: viragos@mtu.gov.hu 

Hol vagy, Kajla?
A Kajla Program célja, hogy az alsó tagozatos iskolások családjukkal játékos módon minél jobban megismerjék hazánk történelmi, természeti, kulturális értékeit és csodáit, Kajlát, a vizslakölyköt követve.
Honlap: www.kajla.hu
E-mail cím: info@kajla.hu
Kajla útlevél: utlevel@kajla.hu

n