Tourinform hálózat fenntartás


Az MTÜ országszerte közel 100Tourinform iroda üzemeltetését, fenntartását segíti, szakmai tevékenységüket koordinálja.

TOURINFORM hálózathoz kapcsolódó projektek

A Magyar Turisztikai Ügynökség névhasználati szerződés keretében koordinálja a közel 100tagból álló Tourinform irodahálózatot. A Tourinformok olyan irodák, melyeket önkormányzatok, turisztikai desztináció menedzsment szervezetek vagy turisztikai egyesületek tartanak fenn, ezek szakmai munkáját koordinálja az MTÜ.

A Tourinform márka erősítése érdekében egységes arculattal ellátott irodai eszközöket is gyártat az MTÜ a hálózat irodái részére, a Tourinform név népszerűsítése érdekében pedig szóróanyagokat is készíttet.

A Tourinform irodák az információnyújtáson felül számos egyéb szolgáltatással is hozzájárulnak a vendégelégedettség emelkedéséhez, így például belépőjegyeket árusítanak a helyi rendezvényekre; ajándéktárgyakat értékesítenek; ingyenes térképeket, képeslapokat, turisztikai kiadványokat biztosítanak. Ezeken kívül az irodák egy része sporteszközök bérbeadásával is foglalkozik.

A Magyar Turisztikai Ügynökség évente két alkalommal vendégül látja és szakmai konzultációra hívja a Tourinform irodák vezetőit az országos Tourinform Találkozók keretében. Az események alkalmával az MTÜ képviselői ismertetik a szakmai stratégiai irányokat, a Tourinform hálózattal kapcsolatos terveket, a hazai turisztikai fejlesztési irányvonalakat, aktualitásokat. Emellett az MTÜ fokozott figyelmet fordít a magas minőségű információszolgáltatás biztosítására, ennek részeként évente legalább egy alkalommal megszervezi a Tourinform hálózatban dolgozók képzését.

A Tourinform franchise és megújulása

A Tourinform hálózat infrastrukturális megújítását a Magyar Turisztikai Ügynökség 2019-ben kezdte meg. Ekkor valósult meg a Tourinform brand arculatváltása, így az irodák az országmárkával harmonizáló új vizuális megjelenést kaptak. Az MTÜ támogatásával eddig 30 iroda belsőépítészeti megújulása valósulhatott meg az arculatváltás során megálmodott irodabelső szerint.

Az MTÜ biztosítja a Tourinformok egységes külső arculati elemeit (világító tábla, strandzászló, megállítótábla, kirakatmatrica stb.), működteti a nagyközönségi weboldalt, valamint belső kommunikációs-információs platformként Tourinform intranetet üzemeltet. Az MTÜ az irodák dolgozóinak arculatos munkaruhát biztosít. Az MTÜ a desztinációs és termékalapú kiadványait eljuttatja a Tourinform irodákhoz további terjesztés céljából.

A Tourinform márka erősítése érdekében az egységes arculattal ellátott irodai eszközöket is gyártat az MTÜ a hálózat irodái részére, a Tourinform név népszerűsítése érdekében pedig szóróanyagokat is készíttet. Az arculati elemeket hordozó eszközök segítik a magas színvonalú, vendégélményt fokozó vendégtájékoztatást.

Az MTÜ Tourinform Minőségbiztosítási Rendszert működtet, melynek keretében a hálózat irodáinak ellenőrzését, működésének felügyeletét és kategorizálását végzi el, ennek célja, hogy a feltárt hiányosságok kiküszöbölésével javuljon az irodák teljesítménye, ezzel is hozzájárulva a látogatók elégedettségének növeléséhez.

További információ: https://csodasmagyarorszag.hu/tourinform

n