V4 Forgataggal zárult a magyar elnökségi év


Több ezren vettek részt a Magyarország V4 elnökségét záró eseményen, a V4 Forgatagon.  A Magyar Turisztikai Ügynökség a régió kulturális és turisztikai kincseit középpontba helyező családi programokkal várta az érdeklődőket a Várkert Bazárnál.

A több ezer látogató részvételével lezajlott V4 Forgatag egyik legfőbb üzenete volt, hogy régiónk kulturális és természeti értékekben rendkívül gazdag, egyedülálló látnivalókkal, turisztikai kincsekkel rendelkezik. A V4-ek régiója, Közép-Európa egy igazi felfedezésre váró világ, ahol világörökségi helyszínek, nemzeti parkok, termálvizek, folyók, tavak, tenger és kiváló gasztronómiai kínálat váltják egymást, vagyis: érdemes felfedezni a régiónkat, Közép-Európát!

V4 forgatag a Várkert Bazárban

A déltől egészen késő estig tartó Forgatagon kulturális, hagyományőrző – és gyermekprogramokkal, sportbemutatókkal, valamint kiváló koncertekkel várták az érdeklődőket, családokat. Ebben is helyet kapott a V4 tematika: ismeretterjesztő és kézműves játékok, néptáncbemutató, zenei vendégelőadók hozták közelebb a közönséghez az országok kultúráját.

V4 forgatag a várkert Bazárban

Az eseményen részt vettek a négy ország nemzeti turisztikai szervezeteinek képviselői. Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettesének meghívására Budapestre látogatott Lengyelország turisztikai szervezete, a Polish Tourist Office képviseletében Magdalena Krucz és Dorota Zadrozna; Szlovákiából, a Slovakia Travel képviseletében Miriam Benčíková; Csehországból, a Czech Tourism Board képviseletében Kamila Karafiatova.

Az országok képviselői.

A V4 záróesemény keretében megtarott tárgyaláson a tagországok beszámoltak az elmúlt évben, általuk szervezett közös marketing aktivitásokról és egyeztettek a jövőbeni tervekről. Bemutatták azt a kisfilmet is, amelyet az országok közösen készítettek annak reményében, hogy a távoli célpiacok is felfigyeljenek régiónk szépségére. A V4-ek turisztikai szakemberei megállapodtak, hogy ezen a stratégiai célon az elkövetkező években is együtt fognak dolgozni. A tapasztalatcsere és a stratégiai kérdések egyeztetése mellett a külföldi vendégek a nagyközönség számára szervezett programokon is örömmel vettek részt.

 

n