Hivatalos tájékoztatók


Cikkgyűjteményünk az ágazatot érintő legfontosabb jogszabályokat és tájékoztató anyagokat tartalmazza, melyek a szolgáltatók segítségére lehetnek a mindennapi munka során.

2022 Április

Elérhetőségek az ágazati szereplők és a nagyközönség számára

Az oldalon felsorolt elérhetőségek az ágazati szereplők és a nagyközönség tájékozódását segítik. 

NaN/NaN/NaN

2022 Augusztus

Kisokos segíti a magánszálláshelyek létesítését

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) MAGÁNSZÁLLÁSHELY KISOKOS címmel kiadványt állított össze, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson új magánszálláshely létesítéséhez. A füzet a kezdeti lépések bemutatása mellett a teljes körű tájékozódásban és a körültekintő döntéshozatalban is támogatja az új és leendő magánszálláshely-szolgáltatókat.

NaN/NaN/NaN

2022 Július

Megszűnik a papíralapú vendégkönyv

Megszavazta az Országgyűlés azt a törvénymódosítási csomagot, amely a jövőben - a szakma kérésének megfelelően - megszünteti a papíralapú vendégkönyvek használatát. A szálláshely-szolgáltatók által régóta várt intézkedéssel tovább csökken bejelentkezéskor az adminisztráció, megszűnik a kétszeres nyilvántartás-vezetési kötelezettség. Az intézkedés 2023. január 1-én lép hatályba.

NaN/NaN/NaN

2022 Június

Fél év felkészülési időt kaptak a vendéglátó üzletek és a turisztikai attrakciók az NTAK-adatszolgáltatásra

Elfogadta az országgyűlés a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kezdeményezésére elindított törvénymódosítást. Ennek értelmében 2023. január 1-jétől indul a vendéglátó üzletek és a turisztikai attrakciók adatszolgáltatási kötelezettsége a Nemzeti Turisztikai Adaszolgáltató Központ (NTAK) felé.

NaN/NaN/NaN

n