Menedzsment


Kristó Ákos portréja

Kristó Ákos

Általános vezérigazgató-helyettes

A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett közgazdász diplomát és mérlegképes könyvelői képesítést, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte el az MBA-t.

Szakmai pályafutását a bankszektorban kezdte, majd a villamosenergia, illetve a gyógyszeriparban folytatta.

2019-ben csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalatához, a Visit Hungary Nonprofit Zrt.-hez. Az azóta eltelt időszak alatt jelentős tapasztalatra tett szert a turizmus területén, előbb a vállalat operatív és gazdasági igazgatójaként, majd vezérigazgatójaként. 2023. októberétől a Magyar Turisztikai Ügynökség általános vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Bővebben

Dr. Erdei Bálint

Turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettes

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Tanárképző Főiskolai Karán végzett 1997-ben, majd a Pécsi Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát 2013-ban. Pályafutását a Cityrama Utazási Irodánál kezdte angol és német nyelvű driver guideként, majd utazásszervezőként, 2006-tól pedig ügyvezetőként irányította a cég működését.

2014 és 2018 között két cikluson át a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, 2018-tól általános alelnöke, emellett több hazai és nemzetközi szakmai szervezet működésében is aktívan részt vett.

A szervezet élén szerzett szakmai és vezetői tapasztalatai fontos hozzáadott értéket jelentenek a hazai ágazatirányításban, így 2023. októberétől a turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciót tölti be a Magyar Turisztikai Ügynökségnél. Munkája során elsősorban a beutaztatói fókuszra, a fenntarthatóságra, valamint a közös szakmai gondolkodás és az együttműködés erősítésére helyezi a hangsúlyt.

Bővebben
n