Menedzsment


a738a41e8e42abd085ba7bff996d825c201381af.jpeg

Könnyid László

Vezérigazgató

Könnyid László a Budapesti Gazdasági Főiskola Vendéglátó- és Szálloda szakán szerzett közgazdász diplomát, tanulmányai alatt és azt követően több évet dolgozott vezető pozíciókban Angliában, az Egyesült Államokban és Németországban, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen, Nemzetközi kapcsolatok szakon szerzett okleveles közgazdász diplomát külügy főszakirányon.

2004 és 2019 szeptembere között a hazai egészségturizmus egyik meghatározó, „Év Szállodája” díjjal kitüntetett szállodáját, a hévízi Hotel Európa fit superiort vezérigazgatóként irányította, ahol a termékfejlesztés eredményeként sikerrel ötvözte a belföldi családoknak kialakított terméket a külföldi gyógyvendégeket kiszolgáló kínálattal. Hévíz város turisztikai marketing szervezetét évekig irányította, majd 2010 és 2012 között társadalmi munkában a város turisztikai alpolgármesteri feladatait is ellátta.

2017 elején két évre, az addig betöltött alelnöki feladatait követően, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfiatalabb elnökévé választották. 2019-től egészen 2022 májusáig látta el az MTÜ turizmusstratégiai, majd turizmusszakmai és általános vezérigazgató-helyettesi feladatait. 2022 októberétől egy évig a Magyar Turisztikai Minőség Tanúsító Testület (MTMT) ügyvezetőjeként dolgozott. 2024 januárjától pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Bővebben
Kristó Ákos portréja

Kristó Ákos

Operatív működést támogató főosztályvezető

A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett közgazdász diplomát és mérlegképes könyvelői képesítést, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte el az MBA-t.

Szakmai pályafutását a bankszektorban kezdte, majd a villamosenergia, illetve a gyógyszeriparban folytatta.

2019-ben csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalatához, a Visit Hungary Nonprofit Zrt.-hez. Az azóta eltelt időszak alatt jelentős tapasztalatra tett szert a turizmus területén, előbb a vállalat operatív és gazdasági igazgatójaként, majd vezérigazgatójaként. 2023 októberétől a Magyar Turisztikai Ügynökség operatív működést támogató főosztályvezető pozícióját tölti be.

Bővebben

Szilágyi Szabolcs

Jogi és kormányzati feladatokat támogató főosztályvezető

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2002-ben végzett jogászként cum laude minősítéssel. Tanulmányait követően nemzetközi tapasztalatokat szerzett. 2006-ban a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán jogász-közgazdász diplomával bővítette oklevelei sorát, majd 2008-ban jogi szakvizsgáját is letette.

2004 és 2009 között a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban szakértői, majd osztályvezetői feladatokat, 2009 és 2011 között pedig a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalban ellenőri feladatokat látott el. 2011 és 2015 között az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. jogi osztályvezetőjeként és kabinetvezetőjeként dolgozott. A következő években az Emberi Erőforrások Minisztériumának TÁMOP-TIOP Irányító Hatósági Feladatokat Ellátó Főosztály jogorvoslati osztályának vezetőjeként folytatta munkáját.

A Magyar Turisztikai Ügynökségnél 2016-ban kezdte pályafutását, először a koordinációs igazgatóság vezetőjeként, majd az ügynökség jogi és kormányzati feladatokat támogató vezérigazgató-helyetteseként. 2023-ban a Miniszterelnöki Kabinetiroda Digitális szakpolitikai Főosztály vezetője lett. 2024. februárjától pedig ismét a jogi és kormányzati feladatokat támogató főosztály vezetőjeként segíti a Magyar Turisztikai Ügynökség működését.

Bővebben
n