Menedzsment


a738a41e8e42abd085ba7bff996d825c201381af.jpeg

Horváth Péter

Vezérigazgató

A Semmelweis Egyetem Sporttudományi Karán végzett 2011-ben, majd a Nemzetközi Üzleti Főiskolán szerzett MSc diplomát 2015-ben. Pályafutását a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-nél kezdte kiemelt kapcsolati képviselőként, ezután az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-nél töltött be értékesítési vezető pozíciót.

2014-ben az Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Nonprofit Kft.-nél ügyvezető igazgatóként a társaság operatív és gazdasági irányítására kapott megbízást. 2014-től az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. értékesítési igazgatójaként értékesítési és ügyfélkapcsolati tevékenységeiért felelt, majd 2018-tól vezérigazgatóként folytatta munkáját.

2019. novemberétől a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Nzrt. vezérigazgatója, emellett 2020-tól a Balatoni Hajózási Zrt. igazgatósági tagja, valamint 2021. október 1-től a Magyar Turisztikai Ügynökség Európai Uniós projektekért felelős vezérigazgató-helyettese.

Bővebben
Jakab Zsófia portréja

Jakab Zsófia

Marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettes

A Budapesti Corvinus Egyetem marketing mesterképzésén szerezte közgazdász diplomáját 2014-ben.

2012 és 2017 között elismert magyar és világhírű nemzetközi divatmárkák értékesítési és marketing feladatait irányította.

2017 és 2018 között a Magyar Turisztikai Ügynökség Divatipari Marketing Igazgatóságát vezette, majd 2018 óta az MTÜ tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) vezérigazgatói feladatát látja el – a továbbiakban is-.

Vezetése alatt kiemelt szerepet kapott a hazai divat-és designipar támogatása, a szektor széleskörű láthatóságának megteremtése, valamint nemzetközi népszerűsítése. Munkájával nagymértékben hozzájárult Budapest régiós vezetői szerepének megerősítéséhez és Magyarország kreatívipari potenciáljának bemutatásával az országimázs hatékony építéséhez.

A Magyar Turisztikai Ügynökségnél 2022 májusától a marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettesi pozíciót tölti be. Célja, hogy közgazdászként és marketing szakemberként adatokra támaszkodva, stratégiai szemlélettel segítse a hazai turizmus élénkítését és ezáltal az iparágban működő vállalkozások kiteljesedését.

Bővebben

Mód Miklós János

Gazdasági és operatív vezérigazgató-helyettes

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügy- és Számviteli karán végzett, mint közgazdász, tanulmányai alatt számviteli területen dolgozott. Az elmúlt évtizedben minisztériumi háttérintézmények és állami tulajdonú gazdasági társaságok gazdasági vezetését látta el. Ezen több mint tíz éves időtartam alatt megismerte az európai uniós és a hazai támogatásokból finanszírozott fejlesztések támogatási rendszerét, illetve tapasztalatot szerzett a társaságok általános gazdasági vezetése terén is. Tudását 2017-től az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, majd a Miniszterelnökségen, vezetői pozíciókban kamatoztatta tovább.

Jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökség gazdasági és operatív ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

Bővebben
Suhajda-Molnár Anikó

Suhajda-Molnár Anikó

Turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettes

A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi-, illetve a gazdaságtudományi karán szerzett szociológia és közgazdász diplomát. Pályafutását közbeszerzési projektmenedzserként és tanácsadóként kezdte. A projektmenedzsment és közbeszerzési területen szerzett széleskörű tapasztalattal rendelkező szakember az elmúlt években több vezetői poszton is bizonyított. Így például a Hungarofest Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként a kiemelt nemzeti rendezvények, a Magyar Turisztikai Ügynökség programigazgatójaként pedig nemzetközi jelentőséggel bíró gasztronómiai projektek koordinálásában szerzett további (felső)vezetői tapasztalatokat. Mindezeket a Kisfaludy Zrt. vezérigazgatójaként a minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztési programjának zökkenőmentes lebonyolításában kamatoztatta. 2023 áprilisától pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját is betölti.

Bővebben
n