Menedzsment


a738a41e8e42abd085ba7bff996d825c201381af.jpeg

Könnyid László

Vezérigazgató

Könnyid László a Budapesti Gazdasági Főiskola Vendéglátó- és Szálloda szakán szerzett közgazdász diplomát, tanulmányai alatt és azt követően több évet dolgozott vezető pozíciókban Angliában, az Egyesült Államokban és Németországban, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen, Nemzetközi kapcsolatok szakon szerzett okleveles közgazdász diplomát külügy főszakirányon.

2004 és 2019 szeptembere között a hazai egészségturizmus egyik meghatározó, „Év Szállodája” díjjal kitüntetett szállodáját, a hévízi Hotel Európa fit superiort vezérigazgatóként irányította, ahol a termékfejlesztés eredményeként sikerrel ötvözte a belföldi családoknak kialakított terméket a külföldi gyógyvendégeket kiszolgáló kínálattal. Hévíz város turisztikai marketing szervezetét évekig irányította, majd 2010 és 2012 között társadalmi munkában a város turisztikai alpolgármesteri feladatait is ellátta.

2017 elején két évre, az addig betöltött alelnöki feladatait követően, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfiatalabb elnökévé választották. 2019-től egészen 2022 májusáig látta el az MTÜ turizmusstratégiai, majd turizmusszakmai és általános vezérigazgató-helyettesi feladatait. 2022 októberétől egy évig a Magyar Turisztikai Minőség Tanúsító Testület (MTMT) ügyvezetőjeként dolgozott. 2024 januárjától pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Bővebben
Kristó Ákos portréja

Kristó Ákos

Operatív működést támogató főosztályvezető

A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett közgazdász diplomát és mérlegképes könyvelői képesítést, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte el az MBA-t.

Szakmai pályafutását a bankszektorban kezdte, majd a villamosenergia, illetve a gyógyszeriparban folytatta.

2019-ben csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalatához, a Visit Hungary Nonprofit Zrt.-hez. Az azóta eltelt időszak alatt jelentős tapasztalatra tett szert a turizmus területén, előbb a vállalat operatív és gazdasági igazgatójaként, majd vezérigazgatójaként. 2023 októberétől a Magyar Turisztikai Ügynökség operatív működést támogató főosztályvezető pozícióját tölti be.

Bővebben

Dr. Erdei Bálint

Stratégiai főosztályvezető

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanárképző Főiskolai Karán végzett 1997-ben, majd a Pécsi Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát 2013-ban. Pályafutását a Cityrama Utazási Irodánál kezdte angol és német nyelvű driver guideként, majd utazásszervezőként, 2006-tól pedig ügyvezetőként irányította a cég működését.

2014 és 2018 között két cikluson át a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, 2018-tól általános alelnöke, emellett több hazai és nemzetközi szakmai szervezet működésében is aktívan részt vett.

A szervezet élén szerzett szakmai és vezetői tapasztalatai fontos hozzáadott értéket jelentenek a hazai ágazatirányításban, így 2023 októberétől stratégiai főosztályvezetőként dolgozik a Magyar Turisztikai Ügynökségnél. Munkája során elsősorban a beutaztatói fókuszra, a fenntarthatóságra, valamint a közös szakmai gondolkodás és az együttműködés erősítésére helyezi a hangsúlyt.

Bővebben
n